Kuto Seçimlerini Akdoğan Kazandı

Kuto Seçimlerini Akdoğan Kazandı

Kuşadası Ticaret Odası üyeleri, Kuşadası Ticaret Odası’nda yola Serdar Akdoğan ile devam dedi.

“Kuşadası İçin Hep Birlikte Güçlüyüz” sloganıyla yola çıkan mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ve ekibi, oy kullanılan 11 Meslek Komitesinin tamamını kazanarak büyük bir zafere imza attı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeliği seçimlerinde Akdoğan güven tazeledi, Kuşadası Ticaret Odası’nın tüm sektörleri, Serdar Akdoğan ve ekibine 4. kez evet dedi.

Diğer güçlü adaylar arasında gösterilen  Fahri Alem Günaydın seçime kısa bir süre kala sosyal medyada ve üyelere SMS yollayarak ile KUTO DEĞİŞİM adı altında faaliyet göstermeye başladı. Günaydın, adını KUTO başkan adaylığında duyurmaya çalıştığı görüldü. Kuşadası için KUTO projeleri yerine değişimin gerekliliği ön plana çıkardı.

Ayrıca Günaydın soysal medya facebook’da kurduğu sayfa Kuto Değişim üzerinden aşağıdaki açıklamaları yaptığı görüldü.

FAHRİ ALEM GÜNAYDIN’DAN BASIN AÇIKLAMASI

Değerli KUTO üyeleri ve değerli Kuşadalılar;
KUTO Değişim Hareketi olarak, Kuşadası Ticaret Odası seçimlerinde değişimin sesi olduk.

NEDEN DEĞİŞİM HAREKETİNİ BAŞLATTIK ?
Çalışmalarımızın çıkış noktası, 13 yıldır KUTO yönetiminde bulunan kadroların yenilenmesi, yeni bir enerji ve bakış açısı ile KUTO’ya ve Kuşadası ticaretine yeni bir soluk getirmekti.

Üstelik Kuşadası gibi bir dünya şehrinde, KUTO gibi önemli bir kurumun seçimlerine, tek bir grubun alternatifsiz şekilde tek başına girmesi düşünülemezdi. Bu durum çağdaş demokrasi anlayışına son derece tersti. Bu nedenle cesur, çalışkan, yenilikçi bir çalışma grubu ile “DEĞİŞİM HAREKETİNİ”ni başlattık.

15 günde müthiş bir enerji ve destek gördük. Seçim süresi boyunca, mevcut yönetimin “İktidarın tüm imkanlarını” kullandığı bir süreç yaşadık. Her seçim tipinde olduğu gibi zaten bu adaletsizlik kaçınılmazdı.
Yılmadık, çalıştık…

5.000 kişi üzerinde üyesi olan odamızın maalesef, sadece yaklaşık 1.590 kişilik üyesi seçme ve seçilme yeterliliğine sahip oldu. Çıkan yasa ve yönetmelikler nedeni ile yaklaşık 3.500 üyenin seçimde oy kullanmasının engellenmesi vicdanları yaraladı. Oy kullanan üye sayısı ise maalesef sadece 959 kişi de kaldı.

RESMİ SONUÇLAR
İlçe Seçim Kurulu’nun açıkladığı resmi seçim sonucu
TOPLAM KULLANILAN OY: 959
TARAFSIZ ÜÇ KOMİTEDE KULLANILAN OY: 134
KALAN SEKİZ KOMİTE DE
SARI LİSTE: 498 oy
MAVİ LİSTE: 323 oy

Değişim hareketi olarak, 15 gün gibi kısa sürede hem seçime hazırlanıp, hem de iktidarın tüm imkanları ile mücadele etmek zorunda kaldık. Arzu ettiğimiz centilmen ve adaletli bir ortamı maalesef göremedik.

Sonuçta DEĞİŞİM HAREKETİ olarak, KUTO’nun sahipsiz olmadığını ortaya koyduk.

TEŞEKKÜR

Bu süreçte büyük bir cesaret ve onurla mücadele eden, gece gündüz çalışan yol arkadaşlarıma,

Kuto üyesi olsun, olmasın değişim talebi ile bizi destekleyen ve cesaretlendiren KUŞADASI HALKI’NA,

Hangi listeye oy verirse versin, seçime katılıp oy kullanan KUTO üyelerine,

Seçim sonrasında mail, sms, sosyal medya üzerinden ve bizzat arayarak, bu seçimde yer alan “DEĞİŞİM HAREKETİ”nin gerçek kazanan olduğunu ifade edip, hareketimize teşekkür ve takdirlerini sunan herkese teşekkür ederim.

Seçim sonuçlarının KUŞADAMIZA hayırlı olmasını dilerim.

Saygılarımla
Fahri Alem GÜNAYDIN
KUTO Değişim Hareketi
Ticaret Odası Başkan Adayı

 

Buraya Oy Verin