Site icon Kuşadası

Hafta Sonu Kuşadası Kapanıyor

2018'in İlk Gününde Kuşadası'na Bahar Gelmiş Gibiydi

 

Kovid 19 virüs artan vaka sayıları yüzünden ilçemizde hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlanacak. Aydın’da yüz binde kovid19 hasta sayısı 109,11 kişi olarak açıklandı. Korona tablosunda rengi kırmızıya dönen AYDIN Yüksek riskli iller kapsamına alındı.

Tüm Türkiye’de artan vaka sayıları yüzünden ülke genelinde kısıtlamalara gidildiği açıklandı.Kuşadası’nda yaklaşık bir aydır normalleşme devam ediyordu. Kafeler, restoranlar, pastaneler vb işyerleri açılmış yüzde elli kapasite ile müşteri almaya başlamıştı. Hızla artan vaka sayıları sonrası ilçemizde’de hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasına başlanacak.

Uygulama Cuma akşamı 21.00 başlayıp Pazartesi 05:00 a kadar devam edecek. Bu süre zarfında 10:00 ile 17:00 market, kasap, bakkal gibi işletmeler açık olacak. Ayrıca paket servisi devam edecek.

Vaka Artışlarındaki Etken

Vakaların hızla artmasındaki en önemli etkenlerin başında normalleşmede kurallara uyulmaması geliyor. İlçemizin hafta sonları çevre il ve ilçeden gelen yoğun günübirlikçilerde etkendi. Bizim’de yaptığımız gözlemlerde kafe ve restoranlarda kapasite sınırı ve soysal mesafe kurallarının uygulanmadığını gördük. Bazı kafelerin 19:00 dan sonra perdelerini çekerek içeride olan müşterilerine hizmet verdiğini gözlemledik.

Yüksek Riskli İller

Kütahya, Bilecik, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Malatya, Elazığ, Iğdır, Ardahan, Artvin, Rize, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Ordu, Tokat, Sivas, Zonguldak, Düzce, Bolu, Isparta, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Karabük, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Niğde, Aksaray, Konya, Karaman, Mersin, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Samsun, Sinop, Kastamonu, Çorum, Çankırı, Bartın, Amasya, Adıyaman, Erzincan, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir.”

 

Buraya Oy Verin
Exit mobile version