Sıtkı Başkan Unutulmadı

Sıtkı Başkan Unutulmadı

Kuşadası halkı ve esnafı onu çok sevmişti. evet kim bu dediğiniz lakabıyla anılan SITKI BAŞKAN. Bugün aramızdan ayrılalı tam 3 yıl oldu. Rahmetli Sıktı başkan Kuşadası caddelerinde takım elbise ile dolaşır, kendisini kızdıranlara küfür edip tükürür esnafın koyduğu kürsüye çıkıp oradan kendince konuşma yapar izleyenlerinden alkış alınca mutluluktan adeta uçardı. Kendisine başkan denilmesinden mutlu olurdu.

Kuşadası çarşı esnafı tarafından çok sevilen SITKI KUNDAK (sıtkı başkan) 3 yıl önce rahatsızlanmış tedavi gördüğü sırada genç yaşta aramızdan ayrılmıştı.Ani ölümü ilçemizde büyük bir üzüntü oluşturmuş cenazesi görülmemiş bir kalabalık ile kaldırılmıştı.Bugün yokluğu aranan sokak aralarından Sıtkı Başkan geliyor seslerinin duyulmadığı bir Kuşadası’ndayız.

Ölümünün 3.yılında belediye başkanı Ömer Günel ve eşi tarafından mezarı başında anıldı. Günel ailesi Sıtkı Başkanın Adalızade Mezarlığı’ndaki kabrini ziyaret ederek mezarına çicek bıraktı. Başkan Ömer Günel ”bu sene pandemi nedeniyle Sıtkı Kundak için anama töreni düzenlenemediğini belirterek “Sıtkı Kundak, Kuşadası’nın sembol isimlerinden biriydi. Anısını yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün eşimle birlikte Sıtkı Başkan’ın belediyemiz tarafından yaptırılan mezarına gelerek dua okuyalım istedik. Allah mekanını cennet eylesin” diye konuştu.

Sıtkı Başkan için (Sıktı Kundak) 8 Şubat Pazartesi günü saat 12:00’de Kuşadası Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde lokma hayrı yapılacak.

5/5 - (4 votes)