TCG Denizaltısı-Hücumbotu-Fırkateyni Kuşadasına Geliyor

TCG Denizaltısı-Hücumbotu-Fırkateyni Kuşadasına Geliyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Ege Deniz’nde düzenlenecek olan Denizkurdu-2017 Tatbikatı kapsamında Kuşadası Limanı’nı ziyaret edecek olan TCG Gemlik Fırkateyni, TCG Fırtına Hücumbotu ve TCG Doğanay Denizaltı Gemisi 16-17 Mayıs tarihlerinde 10.00-12.00 ile 14.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açılacaktır.

DENİZKURDU-2017

Tatbikatı yüzer, dalar ve uçar unsurların katılımı ile Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele’nin sevk ve idaresinde 13-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz’de gerçekleştirilecek.
DENİZKURDU-2017 Tatbikatı yüzer, dalar ve uçar unsurların katılımı ile Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele’nin sevk ve idaresinde 13-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz’de gerçekleştirilecek.

Donanma Komutanlığı’ndan tatbikat hakkında yapılan açıklama ise aynen şöyle;

Tatbikatın maksadı;

* Kriz ortamından konvansiyonel bir harp ortamına geçiş sürecinde tüm Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (Dz.K.K.) bağlısı komutanlık/birlik/unsurların tevdi edilebilecek vazife ve görevlerini yerine getirilebilme yeterliliklerini, onarım ve lojistik destek imkanlarının ihtiyaçları karşılama kapasitesini değerlendirmek

* Mevcut komuta kontrol yapısının etkinlik seviyesini gerçekçi koşullarda denemek

* Diğer kuvvetlerin Dz.K.K.lığına sağlayacağı desteklerin işlevselliğini tespit etmektir.

DENİZKURDU-2017 Tatbikatına;

* Dz.K.K.lığından 14 Fırkateyn, 6 Korvet, 17 Hücumbot, 9 Denizaltı, 6 Mayın Avlama Gemisi, 13 Lojistik Destek Gemisi, 4 Karakol Gemisi, 4 deniz karakol uçağı, 19 deniz helikopteri, 7 SAT görev timi, 2 SAS görev timi,

* Hv.K.K.lığından toplam 7 görev uçuşu hava gayreti, 2 sorti HİK (Havadan İhbar ve Kontrol) uçağı ile 1 hedef çekme uçağı,

* Sahil Güvenlik Komutanlığından 1 Arama Kurtarma gemisi, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ile 8 Sahil Güvenlik botu katılmaktadır.

DENİZKURDU-2017 Tatbikatı; 13 Mayıs 2017 günü birlik ve gemilerin Gölcük, Erdek, Foça ve Aksaz’dan hareketleri ile başlarken, deniz harekât görevleri ile Kriz ve Harp Dönemi senaryolarına istinaden eğitimler icra edilmektedir.

Eğitimler sonrasında, birlik ve gemiler 16-17 Mayıs 2017 tarihleri arasında İzmir, Çanakkale, Enez, Bozcaada, Gökçeada, Edremit, Güllük, Dikili, Foça, Çeşme, Kuşadası, Marmaris, Bodrum, Aksaz, Datça ve Fethiye’ye liman ziyaretleri gerçekleştirecektir. Liman ziyareti süresince; gemilerimiz halkın ziyaretine açılacak ve gemilerimizde aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli aileleri ile kahraman gazilerimiz onuruna öğle yemeği düzenlenecektir. Liman ziyaretlerini müteakip 17 Mayıs 2017 tarihinden itibaren, Kriz ve Harp Dönemi senaryolarına istinaden eğitimler icra edilecektir. Tatbikat içerisinde icra edilecek Seçkin Gözlemci Gününde, deniz harekâtının gerektirdiği görevler gerçek mühimmat kullanılmak suretiyle seçkin gözlemcilere sunulacaktır. Tatbikatın son safhasında ise gemilerin top atışları ve idame eğitimleri icra edilerek ana üs ve limanlara intikal edilecektir. Seçkin Gözlemci Günü” Aksaz Deniz Üssü’nden hareketle başlayacak ve faaliyetler hitamında Aksaz’a intikal ile sona erecektir. Seçkin gözlemciler tüm faaliyetleri Sancak Gemisi’nden izleyecektir.

Tatbikata ilişkin Basın Bilgilendirme Brifingi, 22 Mayıs 2017 günü 08.00-08.30 saatleri arasında Sancak Gemisi’nde yapılacaktır. DENİZKURDU-2017 Tatbikatı “Seçkin Gözlemci Günü”nü izlemek isteyen basın yayın kuruluşları mensuplarının kimlik bilgilerini 15 Mayıs 2017 tarihine kadar aşağıda belirtilen irtibat noktasına bildirmeleri ve müteakiben 22 Mayıs 2017 günü saat 07.30’da Aksaz Deniz Üssü A Kapı Lumbarağzı’nda hazır bulunmaları saygı ile duyurulur.

[wp-review id=”9922″]

Buraya Oy Verin