Site icon Kuşadası

Seferihisar Sığacık Köyü

sığacık

Seferihisar Sığacık Köyü

Seferihisar Sığacık Köyü Sığacık köyü uzun yıllardır var olmasına rağmen son yıllarda çok ciddi ilgi çekmiş ülkemizin bir çok şehrinden ziyaretçi çekerek popüler olmuştur. Kuşadası’ndan yaklaşık özel araç 1 saat 15dk gibi sürede gidebilirsiniz.Dikkat edilmesi gereken en önemli husus sahil yolu tek şeritli ve keskin virajlı olması nedeniyle trafik levhalarına uyulmalı ve riskli araç sollamaktan kaçınmanızdır. Kuşadası’ndan 80 km uzaklıkta olan bu sahil kasabasını mutlaka görmenizi tavsiye edeceğiz.İzmir Seferihisar ilçesine bağlı olan kasaba yaz ve kış aylarında özellikle hafta sonları çok yoğun olmaktadır.Vaktiniz var ise mutlaka burada konaklamanız ve tarihi yerlerini, kasabanın sokaklarını balıkçı barınaklarını eski evlerini görmenizi tavsiye edeceğiz.

Sığacık Köyü kalesini görmenizi isteriz.Osmanlı zamanından önce bir çok depremler hasar gören kale Kanuni Sultan Süleyman’ın emri ile yeniden inşaa edilmiş inşasında  Teos antik şehirden sökülen taşlar ile yapılarak Rodos adasına yapılacak seferler için Osmanlının deniz üssü olmuştur.Sığacık köyü bu kale surlarının içinde kalmaktadır.

Sığacak kalesi içinde kurulan pazar kasabada yaşayan kadınların kendi üretimi yiyeceklerin tezgahta yer alması ile dikkat çekmektedir.Tamamen el üretimi bir birinden farklı yiyecekleri buradan bulabilirsiniz.Bu pazara İzmir ve ilçelerinden gelen alış veriş yapan çok kişi olduğundan öğlenden sonra pek bir şey kalmadığını ifade etmeliyiz.Öğlenden önce gitmenizde fayda var.

sığacık

MERHABA 🙂
Bu haftasonu kaçış rotamızı Seferihisar’ın sakin mahallesi Sığacık’a çeviriyoruz. Kuşadası – Seferihisar yolu üzerinden yaklaşık 1 saat 33 dakikalık (84,6 km) bir ulaşım ile yakın yerler tercih etmek isteyenler için harika bir alternatif. Ayrıca Türkiye’nin ilk “Citta Slow” (Sakin Şehir) üyesi olan Seferihisar’ın huzurlu sahil kasabası Sığacık‘a aşık olacaksınız. ♡
Sığacık, Seferihisar merkezinden 5 km uzakta hayatın yavaş ve duru olduğu, limanında oturup manzaraya doyabileceğiz ya da o ruhu dinlendiren sokaklarında kendinizi kaybedeceğiniz güzellik dolu mini bir gezi olacaktır sizin için. Pazar günleri kurulan Üretici Pazarı ile sizleri karşılayacaktır. Kadınların evlerinde hazırladıkları yiyecek ve içeceklerin satışı bizzat kendileri tarafından yapılıyor. Mutlaka tatmanızı isteyeceğim lezzetler var  Ben kabak çiçeği kızartmaları ve yaprak sarmalarına bayılmıştım.

Kasabadan 1 kilometre uzaklıkta olan kazıların sürdüğü Teos Antik Kent görülmesi gereken önemli mimarilerin kalıntıları ile dolu.
Sığacık Kalesi, Teos Marina, Değirmen, Büyük Akkum Plajı, şirin kafe ve restoranlarıyla Sığacık hafta sonu ziyaretinizi hak ediyor

Wrong Side Of The Road – Can Gox ♫
Amari Szi Amari – Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra ♫
Evlerine Varagele Usandım – Brenna Maccrimmon ♪
Red Hot Chili Peppers – Road Trippin’ ♫

Artık kendinizi her an yolda bulabilirsiniz 

 

5/5 - (1 vote)
Exit mobile version