Alkoçlar Turizm Grubu Adakule Oteli Bıraktı

 

Uzun yıllardır Yaman Otelciliğe ait Adakule oteli, Alkoçlar Kuşadası ismi ile işleten Alkoçlar turizm kiralama sözleşmesinin sona ermesi sonucu geçen hafta Adakule Oteli teslim ederek Kuşadası’ndan ayrıldılar.

Alkoçlar turizm grubu, geçtiğimiz aylarda mülk sahibi Yaman Otelcilik ile kira ödemesi konusunda sorun yaşamış icralık olmuşlardı. Adakule oteli sahibi Ş.Yaman kira alacağına karşılık, otel içinde müşteriler varken kendi oteline icra göndermiş, olay ulusal basına yansımıştı. Bu yaşanan olay sonrası Alkoçlar grubu ile anlaşma yaparak masaya oturmuşlardı.

Adakule Otel Kuşadası

Önceki yıllarda Kuşadası’nın sayılı 5 yıldızlı otellerinde gösterilen Adakule otel yıllar içinde yorgun düşmüş 2006 yılında kapsamlı olmayan bir tadilat geçirmişti. Otel sahibi Kasım Yaman’ın 2001 yılında rahmetli oluşundan sonra sürekli olarak kiraya verilen otel, kiracılar tarafından zaman içinde gerekli  yatırım ve tadilatın yapılmadığı biliniyordu. Otel sahibi Ş,Yaman ‘ın turizm konusunda çok iddialı olmayıp inşaat konusunda ilerlemesi neticesiyle Adakule otel sürekli kiraya verilmişti. Alkoçlar turizm grubun, Adakule’den ayrılması sonucu otel sahibi Ş.Yaman Adakule otelini Bodrum merkezli bir turizm firmasına kiraya verildiği iddia ediliyor. Önümüzdeki günlerde kapsamlı bir tadilata girmesi beklenen otelin 329 odası 5 adet kongre salonu, 2 adet çim sahası, kendine ait özel plajı bulunmakta

Buraya Oy Verin