Kuşadası Tarihi Yerler
Kuşadası tarihi yerler olarak oldukça zengin bir bölgedir.İlçe çevresinde yaklaşık 30km çapta bulunan Efes harabeleri, Meryem Ana Evi, Artemis Tapınağı, Kadı Kalesi, Prienne Harabeleri, Milet ile Kuşadası ve çevresi tarihi zenginliklere ev sahipliği yapmaktadır. Kuşadası’na tatile gelen yerli ve yabancı bir çok turist 5 yıldızlı otellerde konaklarken medeniyetler hazinesi olan eski kentleri ziyaret etme şansını bulmaktadır. İlçemiz ve bölgesi tarih açısından medeniyetler beşiği olmuştur, tarihte yer etmiş bir birçok medeniyetler bu bölgede kurulmuştur.
Kuşadası’nda hangi tarihi yerler gezilir.
Kuşadası tarihi surları Efes Meryem ana ve bir çok antik şehirleri buradan görebilirsiniz. Bölgemizdeki tarihi yerler arasında en meşhuru Efes (Ephesus)harabeleridir. Kentin geçmişi M.Ö.6.000 yıllara dayanmaktadır. Efes gibi tarihte yer etmiş Milet antik şehri, Priene antik şehirler Kuşadası’na 30 km çapta yer almaktadır. Efes Antik Şehir’i yılda ortalama iki milyon ziyaretçi gezmektedir.
Kuşadası Ören Yerleri Giriş Ücretleri 2024
Kuşadası’na gelen çoğu tatilci Efes Meryem ana Priene ve yakınlardaki çoğu tarihi harabeleri görmeden gitmekte.Bu yerleri gezmek için vakit ayırdığınızda ne kadar çok şey kaçırdığınız farkına varacağına eminiz.Dünyanın farklı ülkelerinden gelerek ülkemizdeki tarihi yerleri görmeye çalışan ve bu iş için ciddi para harcayan insanları düşündüğümüzde biraz vurdum duymaz toplum olduğumuzu söyleyebiliriz.Tabi bunun yanında antik kentlere giriş için gelen 5 kişilik bir ailenin sadece giriş parası olarak TL vermesinin payı büyük olsa gerek
Müzekart+ ile bir yıl boyunca T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’ine bağlı 300’ü aşkın müze ve örenyeri gezilebildiği gibi, (bazı özel müzeler ücretsiz ziyaret ediliyor, sergiler ve tiyatro temsilleri indirimli) izleniyor. Kafe ve hediyelik eşya mağazalarındaki alışverişlerde daha az ücret ödeniyor.
- 1 Yıllık Müze Kart + Ücreti ise 60TL dir.
Kuşadası ve Çevresi Tarihi Yerlerimiz
Hristiyanlar için çok ayrı bir öneme sahip Meryem Ana’nın evi İzmir ili, Selçuk ilçesinde yer almaktadır. Kuşadası’na tatile gelen birçok hıristiyan Efes ve Meryem Ana’nın evini ziyaret etmektedir. Efes ve Meryem Ana’yı görmeye geldiğinizde Selçuk müzesini görmenizi tavsiye ederiz. Efes harabeleri Kuşadası ilçesine yaklaşık 19km uzaklıktadır.Dolmuş ile 35dk da taksi ile 15dk da efes harabelerine ulaşabilirsiniz.
Selçuk Müzesi
Selçuk Müzesi’ni kesinlikle görmenizi tavsiye ederiz. Efes çevresinden çıkartılan heykel insan kaideleri gördükten sonra içiniz ürperecek heykellerin canlı olduğunu düşüneceksiniz. Antik Şehirleri görmek için yapacağınız ödeme yerine Müze Kart alarak bir yıl boyunca ücretsiz tüm ören yerlerine girebileceğinizi biliyor musunuz? Müze Kart almak için 60 TL öğrenci için 30 TL ödemeniz gerekli. Bu fiyatlar her yıl değişmektedir. Müze kartlar adınıza kayıtlı olmak üzere 1 yıllık süreler için verilmektedir.
Sizlere tavsiyemiz yaz aylarında Kuşadası antik şehirlerimizi gezmeye gelirken sıcaktan korunmak için açık renk bol giysiler giyin, taşlarda ayaklarınız kaymaması için spor ayakkabı, taşlardan yansıyan güneş ışınları için güneş gözlüğü ve yeteri kadar yanınıza su almanızı tavsiye ederiz. Efes antik şehrini gezmek için 2km den fazla yürümeniz gerekecektir.
Priene Antik Şehir
Priene Antik Şehir : Aydın ın Söke İlçesindeki Güllübahçe köyünün arka kısmında Samsun dağların sırtlarında 370m yükseltide yer almaktadır. Priene antik şehri M.Ö.350 yıllarında inşa edilmiş ikinci Priene şehridir ilk Priene şehrinin yeri tam olarak bilinmemektedir. Priene’nin kelime anlamı “Hisar Yurdu” demektir. Hippodamos Planı”na göre yeniden yapılan bu kent, arkeolojide Hellenistik çağın en güzel kentlerinden biri olarak bilinir. Kentin “Naulochos” adında bir limanı olduğunu belgelerden biliyoruz ama bu limanın yeri henüz belli değildir. Birinci Priene şehrinin Büyük Menderes in getirdiği alüvyonlar ile kaplandığı düşünülüp terk edildiği tahmin edilmektedir.
Meryem Ana Evi Kilisesi
Selçuk Meryem Ana Evi Kilisesi 90’ların sonuna doğru Papa IV. Paul tarafından Hristiyan dünyası için resmi bir Hac merkezi olarak ilan edilen Meryem Ana Evi, son zamanların en popüler uğrak yerlerinden biri haline gelmiştir.Sadece Hac niyetiyle seyahat edenleri değil, günübirlik turistik amaçlarla gezinen seyyahları da mistik havasıyla etkilemektedir. Hristiyan dünyasında 15 Ağustos tarihinde Meryem’in göğe yükseldiğine inanılır ve Meryem Ana Evinin bahçesinde geleneksel olarak her yıl bu tarihte ayin düzenlenir. Meryem Ana evine giriş ücretlidir.Selçuk ilçesinden özel aracınızla veya taksi ile kısa bir sürede ulaşabilirsiniz
Efes Harabeleri ( Ephesus ) Selçuk
Kuşadası Tarihi Yerler : Selçuk Efes Harabeleri Ephesus Kente gelipte Efes harabelerini görmemek büyük bir kayıp olur muhteşem anfi tiyatro, kütüphane ve yamaç evlerini görüp o günleri hayal ettiğinizde ne demek istediğimizi anlayacaksınızdır. Efes harabelerini gezmeye karar verdiğinizde mutlaka profesyonel rehber almanızı tavsiye ederiz mitolojik hikayeler ile hafızanızda uzun yıllar yer edecektir. Haziran ile Ağustos aylarında Efes harabeleri sabah 11 ile 15 saatleri arası çok sıcak olmaktadır, taşlardan yansıyan güneş ışınları ve sıcaklık sizi rahatsız edebilir. Kuşadası Selçuk Efes Harabeleri Ephesus