Liman’a 500 Yolculu Viking Sea İsimli Gemi Geldi

Liman’a 500 Yolculu Viking Sea İsimli Gemi Geldi

Son 5 yılda ülkemiz’de yaşanan olaylar (15 Temmuz ve Covit-19) bahane edilerek ülkemize Kuşadası Limanı’na gelen gemi sayıları azalmıştı. Bazı büyük kruvaziyer firmaları ülkemize doğrudan tüm seferleri iptal etmişti. Geçmiş son 2 yılda kruvaziyer firmalarının tekrar gelmesi beklenirken, tüm dünyayı etkileyen covit-19 salgını gerçekleşmişti. Yunanistan, bu sezon başında Türkiye limanlarına yanaşan gemilerin kendi limanlarına uğraması halinde 15 gün karantinada tutulacağı açıklaması sonrası neredeyse tüm gemiler Kuşadası ve Türkiye turlarını iptal etmişti.

Yunanistan, Kuşadası ve İstanbul için uyguladığı karantina kararını kaldırdı. Bu gelişmeler sonucunda ilk kruvaziyer gemisi Viking Sea yaklaşık 500 yolcusuyla Kuşadası Limanı’na yanaştı.

Global Ports Holding  Bölge Direktörü Aziz Güngör yaptığı açıklamasında,

“3 hafta önce ülkemize ilk kruvaziyer gemi seferi Kuşadası liman’ında gerçekleşmişti. Bugünkü gerçekleşen gemi seferinin önemi ise, Yunanistan deniz hudut kapılarını çok uzun zamandır Türkiye’ye kapalı tutuyordu. Bu nedenle birçok kruvaziyer gemisi Türkiye’ye sefer yapamıyordu. Bu konuda ciddi bir uğraşı oldu ve en sonunda Yunan makamları Türkiye’de sadece Kuşadası ve İstanbul limanı olmak üzere iki limana deniz hudut kapılarını açtı. Bu haberden sonra birçok gemi firması Türkiye’yi tekrar programına almaya başladı. Norveç bayraklı Viking Sea isimli kruvaziyer gemisi de bunlardan ilki. Bu yüzden bu seferin özelliği Yunanistan’ın Türkiye ile kararından sonra gelen ilk gemi olması” dedi.

5/5 - (2 votes)