Damacana Su Firmaları
Kuşadası ve ülkemizde yaklaşık yüze yakın su markası oluşmuş durumda.İlçemizde değişik isimlerde çeşitli su markaları bulunmaktadır.Damacana su pazarı küçük kar markajları ile ayakta kaldığı aşikar, zor olan bu piyasada işini düzgün yapan bir firma ve işletmecisini size buradan tanıtacağız.
Ege Pınarım Damacana Su ve Tüp Gaz Dağıtım Firması
Bu firma ortaklarından olan Dr Ersin US emekli olduktan sonra Kuşadası’nda yaşamaya ve iş yapmaya karar vermiş şuan ki ortağı ile bu Ege Pnarım Damacana Su ve Tüp Gaz dağıtım firmasını kurmuşlar. Us verdiği bilgide; bir iş yapıyorsan kuralına göre ve düzgün yapacaksın ilkesine uyduğunu belirterek işe başladığını bildirmişti.Bize yaptığı açıklamasında Kuşadası’nda Su Damacana Firmaları arasında deposu olan tek firma olduklarını belirtti.Damacana şişelerinin güneş görmemesi gerektiğini belirten US; TSE standartlarında depomuzda Kuşadası bölgesine damacana su ve tüpgaz dağıtımı yaptıklarını belirtti.
Ege Pınarım Damacana Su Firması Bünyesinde Bulunan Su Firmaları
Ersin Us Kuşadası’na 3 su markası ile girdiklerini belirtti. Bu su markalarının kendilerini ispatlamış kaliteli firmalar olduğunu, su damacana fiyatlarını düşük kar oranları ile çalıştıklarını belirtti.
İşletmenin Bünyesindeki Su Bayilikleri
- YAMANLAR Damacana Su Firması
- PINAR Damacana Su Firması
- SAMU Damacana Su Firması
- ULUDAĞ PINAR Su Firması (Cam Su Şişe 20lt)
Kuşadası Damacana Su Telefon Numaraları
Ege Pınarım Damacana Su ve Tüpgaz için 0256 614 50 70 ve 444 6 598 numaraları arayarak su siparişi verebilirsiniz.
Kuşadası Damacana Su Ücretleri 2019
Sayın Ersin US’un İçme suyu ile hazırladığı bilgi
İÇME SUYU NEDİR?, İYİ VE KALİTELİ SU NASIL OLMALIDIR ?
Yaşamımız için nefes aldığımız hava içerisindeki Oksijenden sonra en değerli madde “su”dur. İnsan vücudu sağlıklı kalmak ve yeterli kan hacmini sağlamak için suya ihtiyaç duyar. Yaşamsal faaliyetlerimiz için erişkin, sağlıklı bir insanın günde en az iki litre (yaklaşık 8 bardak) sağlıklı su içmesi gerekir.
Sağlıklı su, renksiz, berrak, kokusuz ve tortusuz olmalı, toksik (arsenik, kadmiyum, krom, selenyum, kurşun, cıva, Nitrit, amonyak) maddelerden yoksun, Magnezyum, Kalsiyum, Sodyum gibi faydalı mineralleri yeterince içermeli ve hastalık yapan mikroorganizmaları içermemelidir. Yeterli derecede yumuşak olmalıdır. Suya sertlik veren en önemli maddeler kalsiyum , magnezyum ve klorür bileşikleridir.
Yeryüzünden buharlaşarak bulutlarda depolanan su buharı, yeryüzüne yağmur, dolu veya kar olarak dönerken atmosferdeki karbondioksidin çözülmesiyle bir miktar asidik hale gelirler. Bu asidik yağmur suları kaya ve toprak katmanları yüzeyinden akarken, ya da içerisinden geçerken bu defa da kalsiyum karbonatı çözerler. Suda faydalı minerallerin varlığı ve zararlı maddelerin olup olmadığı hayati önemdedir.
Menba sularının, önemli bir kalsiyum kaynağı olması gerekir. Vücudumuza gerekli kalsiyumun yaklaşık yüzde 20’sini içtiğimiz sudan alırız. Magnezyum ise, kas ve kemik sağlığı ile sinir iletisi için önemlidir.
İçerisinde bu çözülmüş mineralleri taşıyan sulara sert su denilir. Diğer bir deyişle, Suda çözünmüş halde bulunan kalsiyum (Ca) ve magnezyum(Mg) bileşiklerinin toplamına suyun sertliği deniliyor.
Ülkemizde su sertlik ölçü birimi olarak Fransız Sertlik derecesi (FSD) birimi kullanılmaktadır. 1 litre suda 10 mg Kalsiyum Karbonatın bulunduğu sertlik derecesi 1 (FSD) olarak adlandırılır.
Sertlik derecesine göre suları aşağıdaki gibi sınıflandırabiliriz;
• Sertliği,1-14 olan sular yumuşak sular,
• Sertliği, 15-28 olan sular orta sertlikte sular,
• Sertliği, 29 ve üzeri olan sular sert sulardır.
İçme suyundaki PH (Potential Hydrogen) tanımlaması neden önemlidir? PH bir sıvının asidik veya bazik derecesini gösteren bir ölçü birimidir. Suyun PH değeri, içerisindeki Hidrojen iyonlarının yoğunluğunu gösterir.
Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı standardına göre içme sularındaki PH değeri 4.5-9.5 arasında olmalıdır.
İnsan Vücudundaki sıvıların PH değeri yaklaşık 7 değerindedir. PH 7’de hidrojen ve hidroksil iyon düzeyi birbirine eşittir. PH 7’de su nötr olarak adlandırılır.
Hidrojen iyonları azalırsa suyun PH değeri düşer ve su asidik olur. Tam tersi, hidrojen iyonları arttığında PH değeri yükselir ve su alkali hale gelir. , “bazik” olan, yani PH değeri 7’den büyük olan suların tüketilmesi sağlığa yararlı kabul edilir. Bir su ne kadar çok kalsiyum, magnezyum ve potasyum içeriyorsa asitliği de o kadar az oluyor; yani pH’sı alkali tarafta oluyor. pH değerinin 7-7.5 arası olması (yani hafif alkali olması) ideal.
İsale hattı ile fabrikaya gelen kaynak suyu, tortu filtresinden geçerek depolarda dinlendirilir. Dinlenen su, güvenlik amacı ile farklı filtrelerden geçtikten sonra paslanmaz çelik tanklara alınır. Burada bakterilerin suya karışmasını engellemek ve kaynak suyunun kullanıcıya gidene kadar hijyenik şekilde kalmasını sağlamak amacıyla ozonlama işlemi yapılarak doluma gönderilir.
Dolum işleminin, tam otomatik makinelerde , el değmeden ve hijyenik şartlarda yapılarak, gün ışığına maruz kalmadan güvenilir bir şekilde suyun kullanıcıya ulaşması sağlanmalıdır. Ozonlama işleminden sonra şişedeki ozon hava sıcaklığına bağlı olarak bir süre sonra parçalanarak tekrar Oksijen (O2) halini alarak suya karışır.
Suyu en iyi saklama yolu cam şişedir. Ancak kullanım kolaylığı, taşıma kolaylığı ve maliyeti açısından çoğu zaman pet şişler veya polikarbon şişeler kullanılmaktadır. Eğer bu şişelerde suyu satın alıyorsanız evde kullanırken cam şişeye boşaltıp kullanabiliriz.
En önemli konulardan birisi de suyun dolum aşamasından tüketimine kadar gün işığından korunmasıdır. Evde bekleme ve kullanım boyunca su damacasının gün işığını geçirmeyecek bir kılıf ile giydirilmesi sudaki bakteri üretimini minimumda tutacaktır.
Dr. A. Ersin Us